Blog
04.10.2017.

Jesen u Vašem domu

Jesen nam je ponovo na vratima - dani su kraći i vreme je hladnije - ali srećom jesenje boje su tople i elegantne a teksture bogate i udobne. Od tonova čokoladne braon i zlatno žute do vatreno narandžaste i karmin crvene - kao detalj ambijenta ili kao čitava kompozicija elemenata – predlažemo vam da izbor napravite oslanjajući se na već postojeće boje u Vašem eneterijeru i oplemenjenim prostorom inspirišete sve koji u njemu borave ove jeseni.

Bronza
Detalji u boji bronze su oduvek asocirali na luksuz, prizemnu prefinjenost i eleganciju. Sjaj bronze u kombinaciji sa bogatim teksturama i zemljanim tonovima doprineće osećaju topline, udobnosti i podići raspoloženje zadržavajući nešto formalnosti koja će u ovom slučaju ukazivati pre na istančan ukus nego na ozbiljnost.

Kulturalno i egzotično

Tonovi, narandžaste i crvene - ali i tamno plave i ljubičaste nijanse - osim što zajedno čine jesenji kolorit, predstavljaju i karakteristične boje mnogih egzotičnih krajeva i kultura. Jednim zidom u nekoj od ovih boja, jastukom, prostirkom, tepihom ili jednostavnim cvetnim aranžmanom unesite duh dalekih zemalja istovremeno toplo pozdravljajući godišnje doba koje nas polako priprema za zimu.

Smeli i živopisni komadi

Ne plašite se da mešate neutralne boje sa onima koje služe kao akcenat, ili pak da mešate tople i hladne akcente. Oživite prostor nesvakidašnjim formama svakidašnjih elemenata u prostoru. Minimalističke stolice u kombinaciji sa etno motivom prostirke, ornamenti na ogledalu ili zanimljivi reljefi na vazi sasvim jednostavnog oblika probudiće lepotu kontrasta – baš onakvog konstrasta kakav donosi početak jeseni.

Udobno i šik

Čokoladnu braon ili tamno bordo kombinujte sa nežnijim, hladnijim ili pastelnijim tonovima i zapanjiće vas umirijući efekat koji nastaje ovim kombinacijama. Kompozicijama od stakla, metala i drveta pomozite sa se istakne šik sjaj a da sve ostane u skladu sa lepotom prirodnih materijala.

Dodir crvene

Ukoliko Vašim enterijerom dominiraju neutralni ili pastelni tonovi razmislite da oplemenite prostor i dodatno istaknete lepotu neutralne plalete dodajući joj elemente u crvenoj boji. Dovoljni su vaza, jastučnica ili draperija pa potpuno transformišu ambijent iz blagog i neinspirativnog u ekspresivan i uzbudljiv.

Ukus vina

Još jedan snalažljiv način da neutralnost ili jednoličnost tonova u enterijeru učinite Vašom prednošću jeste da im dodate crvene, bordo, tamno ljubičaste ili zlatne detalje, vodeći računa da materali od kojih su izrađeni reflektuju svetlost i komade čine sjajnim, poput stakla, metala i porcelana. Ove boje i teksture asociraju na prizor koji će se i ove jeseni naći na mnogim trpezama – pune čaše vina i atmosfera slavlja i radosti.

Raskošna tamno braon

Zemljani tonovi, predstavnici sezone, biće istaknuti jednim potezom ukoliko im pridružite akcente u boji zlata. Materijali koji će nositi ovu boju ne moraju nužno biti metali niti moraju imati odsjaj – dovoljno je da je prisutna bogata žuta, oker ili narandžasta.

Jesen je odlično vreme za dekadenciju, te pustite mašti na volju i igrajte se različitostima - nećete pogrešiti dok god Vam je zabavno.

Trenutno nema komentara