Blog
24.06.2021.

DRVO U ENTERIJERU

DODIR PRIRODE

 

U uređenju enterijera, drvo je klasičan i vanvremenski izbor materijala. Nijedan materijal nije toliko svestran i prilagodljiv kao drvo, što čini dizajn enterijera od drveta idealnim načinom za postizanje svih stilova - od rustikalnih i istorijskih do modernih i savremenih. Postoji nešto sasvim čarobno u organskoj toplini koju drvo unosi u enterijer. Dakle, ako želite da dizajnirate (ili redizajnirate) svoj prostor, svetski dizajneri enterijera predlažu da razmislite o korišćenju drveta kao dominantnog materijala - što ne znači da ćete obložiti sve zidove i plafone njime - naprotiv. Dovoljno je da pažljivo odaberete površine i funkcije i na njima drvo prezentujete kao detalj.

Zašto je drvo sledeća velika stvar u dizajnu enterijera

1. Ekološki

Drvo je daleko manje štetno od većine ostalih dekorativnih materijala ili elemenata. Preradom drveta oslobađa se mnogo manje emisije ugljenika, što inače može biti štetno za vaše zdravlje. Pored toga, drvo ima neverovatne izolacione sposobnosti. Tako će drvo u unutrašnjosti vašeg doma osigurati brzo hlađenje i zagrevanje prostora. Takođe apsorbuje buku (čineći unutrašnjost ugodnom) i atmosferski ugljenik, čineći prostor mnogo zdravijim za vas. Dokazano je da se čovek bolje oseća kada je okružem prirodnim materijalima. Novo lux nudi široku paletu proizvoda od drveta - stolice, stolovi, lampe, ramovi, i ostala dekoracija učiniće vaš prostor ne samo lepšim nego i zdravijim.

2. Trajnost

Drvo je jedan od najtrajnijih materijala, što ga čini omiljenim među arhitektima. Dugoročno štedi vreme, trud i novac koji bi inače bili uključeni u česte radove na obnovi, popravci ili zameni enterijera ili njegovih segmenata. Ako se pravilno održava i brine o njemu, drvo može trajati mnogo godina. Održavanje drveta sada je lakše nego ikad pomoću određenih najnovijih metoda za zaštitu drveta.

3. Estetska prilagodljivost

Drvo je najraznovrsniji materijal kada su u pitanju vizuelni elementi. Nije samo lako raditi i dizajnirati, već se može koristiti na različite načine za postizanje različitih nivoa estetskog šarma i nivoa topline i zemljanosti koji dodaje prostoru. Od jednostavnog nameštaja do spektakularnih ukrašenih zidova i podova, drvo je materijal iz snova mnogih dizajnera. Kada se koristi na pravi način, drvo može u potpunosti transformisati mesto. 

4. Izvor velikih nadahnuća

Pored dodira glatkoće koji unosi u prostor, drvo je jedini materijal koji se može učiniti sjajnim, poliranim ili poželjnim bilo kojim oblikom završne obrade. Danas su na raspolaganju brojne tehnike kako biste napravili onako kako vi tačno želite. Čak i ako odlučite da ga ostavite onakvim kakav je, sa malo ili nimalo modifikacija, drvo se može oblikovati u jedinstveni, izvanredni dizajn i elemente dekora koji će prikazati njegove jedinstvene osobine, teksture i zrna. Savršeno je zahvalno za bilo koji stil, dekor i tonalitet. Iznad svega, sa drvetom - nikad vam neće ponestati inspiracije. Novo Lux se trudi da uvek predstavi nove proizvode od drveta nudeći svoj široki asortiman za opremanje enteriijera. 

5. Kalupljivost i visoka sposobnost izrade

Drvo je dostupno u širokom spektru boja, tonova i vrsta kako biste na najbolji način postigli stil koji želite. A što se tiče izbora, nesumnjivo ćete biti preplavljeni opcijama na ekranu. Od drvenog nameštaja i dodataka do zidova i podova, drvo se može izrađivati na beskrajne načine i ugrađivati u gotovo svaki upotrebni predmet u vašem domu. Rasveta, nameštaj, dekoracija - u svim ovim kategorijama naći ćete beskrajan broj rešenja, vrsta i stilova koje možete izabrati. U Novo Lux salonima možete naći mnoge komade u čijoj izradi se koristi drvo.

6. Pristupačnost

Kada uporedite prednosti upotrebe drveta u unutrašnjosti kuće za razliku od njegove cene, bićete prilično zapanjeni. Potpuno neverovatan ali istinit je podatak da je drvo jedan od najjeftinijih dostupnih materijala koji se koristi u dizajnu enterijera. Iako su dostupni i drugi jeftini materijali, ništa ne donosi najbolju estetiku prostora bolje od prirodnog drveta. Bez obzira da li imate ograničen budžet ili možete da se opustite po tom pitanju, drveni detalji u dizajnu enterijera otkrivaju najlepšu i najlepšu stranu prostora.

Uz sve ovo rečeno, zaista ne bi trebalo biti pitanja zašto biste za dizajn enterijera birali drvo umesto drugih materijala. Drvo je nesumnjivo najpopularniji materijal za dizajn enterijera i tako će ostati i u budućnosti. Kao što je gore pomenuto, drvo je vanvremenski materijal koji vam može pomoći da postignete dizajn enterijera iz snova. Kako sve možete uneti drvo u vaš omiljeni ambijent pogledajte na primerima.

Story shop

Sačuvano u omiljne
RAMOVI 3547
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.640,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.990,00 RSD
Trenutno nema komentara