Blog
15.12.2021.

DEKORACIJA PRAZNIČNE TRPEZE

ZA SVAKOG PONEŠTO

SVEĆE

Najlepši detalj svake posebne prilike koja uključuje posluženje i razne ukusne đakonije svakako su svećnaci i sveće. Naravno da su prave sveće uvek najbolji izbor, ali u poslednje vreme sve češće viđamo LED sveće u raznim veličinama koje, mora se priznati, osim što izgledaju sjajno, pružaju i odrđeni osećaj sigurnosti pogotovo ako su nam među ukućanima ili gostima mala deca ili kućni ljubimci. Jedostavno su bezbednije, i prikladnije za kombinovanje sa različitim tkaninama na stolu ili granama četinara koje mogu naći svoje mesto na centru stola. Možete čak i kombinovati prave i LED sveće za više svetla a manje plamena.

ČAŠE

Zvuči kao nešto što se podrazumeva, ali imajući u vidu da je zdravica možda simbolično i najradosniji trenutak jednog svečanog ručka, treba imati na umu da je odabir i pozicija čaša zaista važan detalj koji će sigurno podići slavlje na viši nivo. Čaše za vino i šampanjac su same po sebi takvih formi da su već samim prisustvom na stolu vesnici nečeg posebnog i svečanog. Još ako izaberete neke dodatno stilizovane modele, kvalitetnije izrade i dizajna, smatrajte da će Vam možda biti potrebna i koja boca vina više, za svaki slučaj.

VAZE 

Možda ćete ih morati skloniti kad iznesete posluženje, ali ukrasiti sto pažljivo pozicioniranim vazama iz kojih vire razigrane grane odužeće dah svima za stolom. One su još jedan detalj koji ne samo što viče ''slavlje'' (makar ih svakodnevno imali na stolu slaveći život), već i donosi radost i lepotu dodira prirode. Bilo da su staklene ili keramičke, vaze su neizostavan element elegancije i prefinjenosti trpeze.

DODATNI UKRASI

Ovo je deo gde slobodno pustite mašti na volju. Ne postoji ništa što se ne može naći na stolu kao dodatna dekoracija, dokle god nosi duh praznika. Karirani stolnjaci, grančice imele ili bora, minijaturne jelke, kugle, figurice Deda Mraza, anđela ili sneška - ili sve to zajedno - daće onu draž koju samo simbolika praznika i budi u nama.

 

POSEBNO POSUĐE

Nije moranje, ali ako imate mesta i uslova stavite Vaše posluženje u tanjire i činije sa novogodišnjim dekorom. Doprineće celokupnoj slici svečane prilike i obradovaće ukućane i goste podjednako. Neke forme govore same za sebe, pa se tako činija u obliku zvezde automatski povezuje sa simbolikom praznika. Među proizvodima poznatog nemačkog brenda Leonardo i holandskog Kaemingk-a možete naći veliki izbor praznične dekoracije koja će Vam pomoći da Vaš dom zasija punim sjajem tokom predstojećih praznika. Neka magija počne!

Trenutno nema komentara