Blog
15.04.2021.

USKRŠNJA TRPEZA

Ako planirate da priredite svojoj porodici i gostima ukusnu prazničnu trpezu, morate znati da im, uz vrlo malo truda oko dekoracije, možete podići ugođaj na pravi praznični nivo. Pored lepo pripremljene i aranžirane hrane, veoma je važno kako ćete postaviti sto.  

Koristite povrće, voće, cveće i teme prolećne sezone. Svi ukrasi bi valjalo da budu detaljno očišćeni pre nego što se nađu u blizini namirnica. Vesele uskršnje dekoracije koje će dati poseban pečat porodičnom ručku.

Napravite cvetne aranžmane jer cveće je simbol proleća i Uskrsa. Postavite ih u dekorativnim vazama i posmatrajte ovu jednostavnu dekoraciju kao centralnu tačku prazničnog stola. Veliki izbor Leonardo i drugih vaza i činija u Novo Lux salonima olakšaće Vam posao.

Koristite belo, žuto ili pastelno cveće jer su to boje koje simbolizuju ovo doba godine, a sveće u istim bojama učiniće ovaj praznik još svečanijim. Velika dekorativna činija može sadržati sveže voće ili tradicionalno ofarbana jaja. Postavite male zeke oko ovih centralnih sadržaja i već ste na pola gotovi sa dekoracijom. Uskršnji program u Novo Lux radnjama i na online prodavnici nudi veliki izbor keramičkih i drugih ukrasa s kojima ne možete pogrešiti.

Obratite posebnu pažnju na stolnjak i salvete - to su baza i detalji istovremeno. Uskadite ih sa ostatkom vaše dekoracije. Koristite prolećne, vesele dekore, a salvete ukrasite prstenjem ili napravite figuru zečijih ušiju. Posuđe od porcelana je uvek odličan izbor, bilo da je u jarkim bojama ili beo sa cvetnim motivima. Ukoliko je stolnjak prošaran cvetovima, opredelite se za jednostavno belo ili jednobojno posuđe. Novo Lux Vam nudi veliki izbor stonih podmetača i porcelana s kojima će Vaš sto zablistati.

I na kraju - najvažnije: ostavite mali poklon u svakom tanjiru na stolu. To može biti uskršnje jaje sa imenom, ili šuškave vrećice ispunjene kandiranim voćem, koštunjavim plodovima ili čokoladnim jajima. U Novo Lux-u ćete sigurno pronaći savršenu ideju za simboličan znak pažnje.

Uživajte u društvu najbližih i inspirativnoj prazničnoj trpezi. Prijatno i srećan praznik!

 

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.944,00 RSD
Trenutno nema komentara