Prolećno raspoloženje ide rame uz rame sa idejom o boravku u prirodi i lepotama piknika, ali ukoliko uslovi ili organizacija izostanu nije loša opcija ni u udobnosti doma kreirati ambijent koji priziva prirodu. Naravno da je dnevni boravak onaj glavni, neizostavni kutak u kome se svi sreću i dele zajedničke trenutke, ali uvek valja imati na umu da je središte svakog doma upravo trpezarija - mesto na kome kreativnost ne mora biti samo u poslasticama koje se nađu na trpezi. Kako biti kreativan i dozvati prirodu pročitajte u daljem tekstu.

detaljnije

Vekovima se trendovi dizajna enterijera koriste kao estetska pomagala u našim pokušajima da pronađemo neku vrstu unutrašnjeg mira: uzmimo drevnu kinesku umetnost feng šuija, gde prostorno pozicioniranje korespondira sa protokom energije, ili vabi sabi, japansku praksu prihvatanja nesavršenosti, ili naklonost starog Rima prema korišćenju boja zemljanih tonova i geometrijskih šara kako bi oponašali harmoniju prirode. Sve je više istraživanja koja pokazuju direktan uticaj koji naši domovi imaju, ne samo na naše raspoloženje, već i na naše opšte zdravlje i dobrobit. Dakle, da li je čudo što su 2022. godine – treće uzastopne godine u globalnoj pandemiji – vrhunski trendovi u dizajnu enterijera ponovo fokusirani na to da se osećamo emocionalno opušteno i dozvolimo čulima da upravljaju prostorom?

 

detaljnije

Bilo da ste ljubitelj minimalizma ili naginjete ka tradicionalnijem uređenju doma, vreme praznika je jedna od najboljih prilika za posvećivanje posebne pažnje dekoraciji trpezarijskog stola. Velike gozbe ili intimna porodična slavlja - oba zaslužuju dodir magije i lepotu nesvakidašnjeg. Uz nekoliko smernica dajemo Vam inspiraciju s kojom ćete lako i u samo nekoliko koraka učiniti Vaš sto malim umetničkim delom.

detaljnije

Možda je napolju hladnije i teško nam je da se priviknemo na klimatske promene, ali to je savršen izgovor za dodatnu toplinu unutar naših omiljenih prostora. Kako da pozdravite jesen i uživate u njoj iz udobnosti svog doma pročitajte u sledećim redovima ili posetite neki od Novo Lux salona u Beogradu i Novom Sadu.

 

 

detaljnije

Leto je savršen izgovor za par novih, vedrih detalja u Vašem omiljenom životnom prostoru. Nudimo Vam nekoliko praktičnih saveta i zanimljivih ideja kako da prizovete letnje vibracije i osvežite enterijer proizvodima iz Novo Lux ponude rasvete i dekoracije.

detaljnije

Ponekad sitnice promene velike stvari - tako je i u uređenju prostora. Pogledajte kako malo drveta pravi veliku razliku. Pronađite inspiraciju i unesite deo prirode unutar svog životnog prostora uz neke od naših predloga.

detaljnije