Blog
18.05.2022.

INSPIRISANI PRIRODOM

Prolećno raspoloženje ide rame uz rame sa idejom o boravku u prirodi i lepotama piknika, ali ukoliko uslovi ili organizacija izostanu nije loša opcija ni u udobnosti doma kreirati ambijent koji priziva prirodu. Naravno da je dnevni boravak onaj glavni, neizostavni kutak u kome se svi sreću i dele zajedničke trenutke, ali uvek valja imati na umu da je središte svakog doma upravo trpezarija - mesto na kome kreativnost ne mora biti samo u poslasticama koje se nađu na trpezi. Kako biti kreativan i dozvati prirodu pročitajte u daljem tekstu.

Biti u harmoniji sa prirodom zvuči lepo i nimalo jednostavno, a istina je da da je priroda već u nama i da je samo treba probuditi uz nekoliko jednostavnih poteza. 

1. ORGANSKE FORME

Prvo čemu nas priroda nauči je bogatstvo njene ponude oblika. Što više oblih detalja, to je osećaj udobnosti i ''mekoće'', suptilnosti i spontanosti, lakoće i lepote veći i jači - organski oblici zavode i navode na dodir i upotrebu. Tanjiri, šolje, činije i vaze su idealni predmeti za poigravanje organskim formama.

2. BOJE PRIRODE

Paleta boja inspirisana prirodom stvara prijatnu atmosferu. Svetli peščani tonovi dočaravaju bezbrižne dane na moru, topla terakota miriše na Španiju i čuva sunce juga, zemljano smeđa stvara blizinu plodnih polja. Pojedinačne akcente u boji postavlja pastelna roze, svetleća kameno siva ili meka golubičasta plava. Ali ni dašak zelene ne treba propustiti, čak naprotiv - zelene nikad dosta. 

 

 

3. RAZNOLIKOST


Priroda nam daje najlepše modele, raznovrsne materijale pomoću kojih možemo da učinimo svoj dom lepšim i da istovremeno izrazimo svoju povezanost sa prirodom. Nesumnjivo je da će pribor za jelo sa bambusovom drškom privući pažnju na svakom stolu. Kombinujte ovo sa posuđem ručno izrađenog karaktera, detaljima od ručno duvanog stakla ili lanenim tkaninama, escajgom od bambusa, salvetama od ekološki prihvatljivog recikliranog papira i drvenim činijama u njihovom prirodnom obliku. Morska trava, ratan i trska doprineće kompletnom utisku boravka u prirodi. 

4. DRVO -  TRENUTNO I ZAUVEK

Kao obnovljivi resurs, drvo igra centralnu ulogu u prirodnom načinu života. Zašto toliko volimo drvo? Prijatno miriše, dobar je osećaj dodirnuti ga, lepo izgleda i može se obrađivati na mnogo načina. Neobrađeno drvo deluje kao netaknuto i rustikalno, fino uglačano sija u raznim nijansama, razrađeni umetci pretvaraju daske za sečenje ili drške noževa u prava umetnička dela. Različite šare i godovi čine proizvode jedinstvenim – uvek stvarajući novi izgled za novi životni stil prirode. Drvo takođe ima neverovatnu raznolikost u ponudi: od bagrema do oraha, od bukve do hrasta i od masline do tikovine. Za svaki ukus i prostor.

Drvo se apsolutno ne boji kontakta sa drugim materijalima i to je sigurno jedan od najvažnijih razloga zašto je i pored toliko noviteta na polju materijala apsolutni favorit skoro svakog dizajnera na svetu, kroz čitavu istoriju čovečanstva.

 

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.158,00 RSD
Trenutno nema komentara