Blog
25.12.2020.

UMETNOST I KIĆENJE JELKE

TEME KOJE INSPIRIŠU

1. BLOOMSBURY

Ovaj umetnički pokret karakteriše književno delo grupe Bloomsburry koje podstiče moderne stavove prema feminizmu i ekonomiji. Inspirisan mekim ilustrativnim stilom ovog pokreta, sadrži prijatne, nostalgične ukrase i dodire toplog bakra uparene sa smelim, komplementarnim bojama poput ljubičaste i plave. Opisan je kao eklektičan brak boema i šika, sa ljubavlje prema 'vintage' stilu.

2. RENESANSA

Inspirisana evropskim slikarstvom i skulpturom iz perioda od 14. do 17. veka, ova tema preuzima klasične reference sa renesansnih fresaka, modernizujući ih savremenim obrtom kroz korišćenje pera, pliša, perlica... Elegantna i kitnjasta, ova tema sadrži ukrase u paleti mekih pastela i zlata za dašak luksuza, a reference na literaturu i muziku ogledaju se u ukrasima drveća i sprejevima. Ova tema je idealna za glamuroznog, gradskog kupca koji uživa u priređivanju hedonističkih večera.

3. ART NUVO

Pod uticajem upečatljive arhitekture i dragulja iz Art Nuvo perioda, ovaj stil je glamurozan i bogat raskošnim materijalima i ekstravagantnim dodacima, uključujući životinjske printove i smele likove poput pauna.

4. POST-IMPRESIONIZAM

Ova tema inspirisana je reakcijom protiv zabrinutosti impresionista za naturalistički prikaz svetle boje. Ovaj trend koristi žive boje kroz stvarni životni materijal, istovremeno ističući geometrijske forme. Egzotične životinje i ekscentrični nameštaj ključni su za ovu temu. Ovaj trend odgovarao bi onima nadahnutim utovanjima, svetskom kinematografijo i antikvitetima, sa interesovanjima za prirodu i dobrobit čovečanstva.

5. POP ART

Inspirisana Pop Art-om i ostalim modernim umetničkim pokretima, ova tema sadrži ukrase za decu, uključujući materijale za umetničko stvaranje. Ova kolekcija se poigrava svetlošću i bojom kroz apstraktne teme, reflektujuće površine, efekat stakla, folije i perle.

6. IMPRESIONIZAM

Ova tema se zasniva na impresionističkom pokretu iz 1870-ih i 1880-ih, koji karakterišu, mali, tanki, nežni pokreti četkice sa naglaskom na prikazivanje lakih pokreta. Ova tema dobro funkcioniše u ruralnom ambijentu i proteže se sve do ukusnih domaćih večera i dugih seoskih šetnji po snegu.

7. JAPANSKA UMETNOST

Ponovno otkriće japanske umetnosti i dizajna od strane zapadne kulture iznova je pokrenulo ovaj pokret u 21. veku. Moderan stil ilustracije i žive boje inspirisali su ukrase pune sjajnog cveća, bobica i zmajeva. Ova tema savršena je za savremene životne prostore otvorenog plana. 

Trenutno nema komentara