12.
Jul
2024
Bilo da je reč o terasi ili vam je na raspolaganju čitavo dvorište - leti, kada provodimo više vremena na otvorenom - nije zgoreg tretirati taj otvoreni prostor kao važan životni ambijent i učiniti ga udobnijim za duge letnje večeri sa porodicom i prijateljima.
15.
Dec
2023
Retko ko ostane imun na čarolije zimskih praznika, bilo da je reč o dekoraciji doma, jelke ili prosto iščekivanja snežnih radosti sa decom. Jedna od stvari koja daje posebnu čar predstojećem periodu slavlja jeste praznična trpeza. Evo naših predloga kako da u tri laka koraka ove godine uređenje trpeze obogatite i učinite još lepšom i posebnijom. 
19.
Jun
2023
Ako ste se pitali kako da ovo leto učinite udobnijim, posebnijim i lepšim bilo da ste na obali mora ili u vrelini grada, imamo par sjajnih predloga za Vas! Od lejzibeg avantura, ležaljki i nesvakidašnjih suncobrana, preko fenjera i svećnjaka za terase i dvorišta do visećih, stonih i podnih lampica za spoljnu upotrebu - opcija je mnogo, Vaše je samo da izaberete boje i zabava počinje! Novo Lux Vam predstavlja prave dizajnerske dragulje koji će Vam obojiti leto i ulepšati dragocene momente za pamćenje.
29.
Nov
2022
Jedna od naših omiljenih sezonskih tradicija je izvlačenje prazničnih kutija sa tavana i ukrašavanje kuće drvećem, vencima i svetlucavim lampicama dok neka nežna muzika svira u pozadini. Ove sezone ćemo ukrasiti naše domove jarkim bojama i recikliranim materijalima, uz neke godišnje favorite. I nakon prilagođavanja nekih božićnih tradicija tokom proteklih nekoliko godina, otkrili smo da pandemija nije promenila samo način na koji slavimo praznike, već je promenila i način na koji ih ukrašavamo. Mnogi ljudi preskaču tradicionalni crveni i zeleni dekor radi razigranih, netradicionalnih akcenta. Drugi prihvataju nostalgiju sezone, ukrašavajući ih starinskim božićnim ukrasima i retro akcentima.
29.
Nov
2022
Kažu da je jesen najlepše godišnje doba zato što nam pokazuje koliko je lepo pustiti stvari da se menjaju. Možda jedna od većih životnih lekcija za sve nas jeste da naučimo da dozvolimo promenu, da je lakše prihvatimo, jer ne samo da je neminovna, već je i poželjna. Možda je recept početi od malih stvari - a idealna vežba za to može biti baš dekor unutar naših domova. Pogledajte neke od naših predloga kako zagrliti jesen u par lakih koraka, i dozvolite promenu.
20.
Jul
2022
13.
Jul
2022
07.
Jun
2022
07.
Jun
2022
18.
May
2022
Prolećno raspoloženje ide rame uz rame sa idejom o boravku u prirodi i lepotama piknika, ali ukoliko uslovi ili organizacija izostanu nije loša opcija ni u udobnosti doma kreirati ambijent koji priziva prirodu. Naravno da je dnevni boravak onaj glavni, neizostavni kutak u kome se svi sreću i dele zajedničke trenutke, ali uvek valja imati na umu da je središte svakog doma upravo trpezarija - mesto na kome kreativnost ne mora biti samo u poslasticama koje se nađu na trpezi. Kako biti kreativan i dozvati prirodu pročitajte u daljem tekstu.
24.
Mar
2022
24.
Mar
2022
24.
Mar
2022
24.
Mar
2022
15.
Mar
2022
Vekovima se trendovi dizajna enterijera koriste kao estetska pomagala u našim pokušajima da pronađemo neku vrstu unutrašnjeg mira: uzmimo drevnu kinesku umetnost feng šuija, gde prostorno pozicioniranje korespondira sa protokom energije, ili vabi sabi, japansku praksu prihvatanja nesavršenosti, ili naklonost starog Rima prema korišćenju boja zemljanih tonova i geometrijskih šara kako bi oponašali harmoniju prirode. Sve je više istraživanja koja pokazuju direktan uticaj koji naši domovi imaju, ne samo na naše raspoloženje, već i na naše opšte zdravlje i dobrobit. Dakle, da li je čudo što su 2022. godine – treće uzastopne godine u globalnoj pandemiji – vrhunski trendovi u dizajnu enterijera ponovo fokusirani na to da se osećamo emocionalno opušteno i dozvolimo čulima da upravljaju prostorom?  
15.
Dec
2021
Bilo da ste ljubitelj minimalizma ili naginjete ka tradicionalnijem uređenju doma, vreme praznika je jedna od najboljih prilika za posvećivanje posebne pažnje dekoraciji trpezarijskog stola. Velike gozbe ili intimna porodična slavlja - oba zaslužuju dodir magije i lepotu nesvakidašnjeg. Uz nekoliko smernica dajemo Vam inspiraciju s kojom ćete lako i u samo nekoliko koraka učiniti Vaš sto malim umetničkim delom.
20.
Sep
2021
Možda je napolju hladnije i teško nam je da se priviknemo na klimatske promene, ali to je savršen izgovor za dodatnu toplinu unutar naših omiljenih prostora. Kako da pozdravite jesen i uživate u njoj iz udobnosti svog doma pročitajte u sledećim redovima ili posetite neki od Novo Lux salona u Beogradu i Novom Sadu.    
21.
Jul
2021
Leto je savršen izgovor za par novih, vedrih detalja u Vašem omiljenom životnom prostoru. Nudimo Vam nekoliko praktičnih saveta i zanimljivih ideja kako da prizovete letnje vibracije i osvežite enterijer proizvodima iz Novo Lux ponude rasvete i dekoracije.